Fabelhaft…

échte Grenslanders

Fabelhaft…

Er is wederom veel aandacht besteed aan de kleine details en mede daardoor is de Grensland marathon goed verlopen. Op veel zaken heb je invloed, maar niet op het weer. Het weer was de dag ervoor slecht en zelfs de vooruitzichten voor de dag zelf waren niet florissant. Gelukkig zijn Grenslanders echte MTB-ers . Circa 800 deelnemers hebben de tocht volbracht.

Nadat profwielrenner Tom Veelers van de Giant Alpecin ploeg het startschot gaf kon iedereen op pad. Het was hier en daar al lekker drassig, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben immers wel eens erger meegemaakt (2013). De echte marathonfietsers waren zeer positief over de vernieuwde langste afstand van 100 km. Daarnaast waren er ruim voldoende rust en verzorging posten waar de innerlijke mens de batterij weer kon opladen. Geen hybrid, maar gewoon lekker veel koolhydraten en calorieën.

           

Ondertussen konden de jongsten MTB-ers mee doen een For Kids MTB Only tocht. Onder begeleiding waren er circa 30 kinderen en ouders die de kidstocht hebben aangegrepen om kennis te maken met het Grensland MTB gevoel. De jeugd heeft de toekomst.

De toch aardig met zweet en aarde besmeurde gezichten konden na het volbrengen van de tocht richting de massage tafel en een lekker drankje naar keuze. De eerste reacties waren louter positief en net als alle vrijwilligers enthousiast en kijken reikhalzend uit naar volgend jaar. Ook voor 2016 zal de organisatie een extra stapje willen maken om de MTB-er inclusief de jongsten wederom een prachtig sportmoment te bieden. Maar…. Dat kan alleen met echter Grenslanders en dat bent U... de échte MTB-er.

Tot sept 2016.

Foto’s van jezelf via Beeldnieuws klik hier

Andere verslagen