Info 2019

Grenslandmarathon 2019

Zondag 1 september is het weer zover.  Dan wordt voor de 14e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen, grenshoppen in één van de mooiste en meest onderschatte gebieden in het oosten van Nederland, Twente.

Dit jaar met vernieuwde en uitdagende routes. Mooier, completer en afwisselender dan ooit!

De deelnemers  kunnen kiezen uit  150 km, 100 km, 75 km en 55 km.

De 150 km route met 950 hoogtemeters is de langste en meest uitdagende marathon in het oosten met een prachtig parcours voor mannen en vrouwen die net even meer van hun lichaam en geest vragen.

De route gaat dit jaar over Nederlands - Duits grensgebied en bestaat voor 95% uit onverharde paden, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, strakke single tracks en vooral hoogte meters en beklimmingen te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, en Sibculo.

De routes zijn volledig en duidelijk uitgepijld.

Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Dit evenement wordt georganiseerd door wielerclub WTC Tubbergen in samenwerking met WTC Vroomshoop.

De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor de instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan “Support for Nature”. De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd. De organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de routes in eigen tempo fietsen.

Natuurlijk kun je na afloop de fiets afspuiten en is er douche gelegenheid. Er is gratis massage beschikbaar en kan tegen inlevering van het deelname bandje een hamburger verkregen worden!

Nieuw dit jaar is het “side-event” met een compleet ingerichte start/finish plaats met o.a. een finish podium, spinning demo door sportschool Studio Sport, een dansclinic van dansschool By-Sandra, een D.J. speaker, ijssalon Jut & Jul en de AGRI gezinsfietstocht van ongeveer 25km met start tussen 10:00 – 12:00 uur.

Hier wil je toch bij zijn !


De NTFU heeft deze marathon een 2-sterren kwalificatie gegeven.

Heb je ingeschreven voor de ultieme uitdaging van 150 km? Dan kun je tussen 7:00-7:30 je startnummer afhalen.

Om 7:30 is verplichte massa start voor de 150 km.

Je kunt starten op zondag 1 september tussen 8:00-9:30 voor de 55, 75, en 100 km.

Start en finish Soccer Inside, Pastor Bloemenstraat 1, 7651 CD in Tubbergen. Parkeren kan op industrie terrein "de Haar", dit word aangegeven vanaf de verschillende toeganswegen rondom Tubbergen.

Inschrijven

Let op voor de 150km dient men vooraf in te schrijven. Inschrijven kan via de website van Fietssport.nl : LINK

Inschrijven op de dag zelf is alleen mogelijk voor de afstanden 100km, 75km en 55km. Ook hier is voorinschrijving mogelijk.

Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 8:00 bij de start, scan en go is mogelijk.

Inschrijfgeld

150km € 13,- voor NTFU leden en € 16,- voor niet NTFU leden
100km en 75m € 9,- voor NTFU leden en € 12,- voor niet NTFU leden
55km € 6,- voor NTFU leden en € 8,- voor niet NTFU leden