Marathon info

Grensland mountainbike marathon: uitdaging en plezier voor iedere MTB'er!!

De grenslandmarathon is een grensverleggende maar vooral adembenemende MTB tocht voor mountainbikers die ultiem aan de bak willen over een monsterafstand van maarliefst 150 kilometer. Een tocht, uniek in de regio, die niet alleen geografische scheidslijnen overschrijdt maar ook fysieke grenzen verlegt.

Nederlands-Duits grensgebied

Decor is het Nederlands-Duitse grensgebied waar Tubbergen en de Duitse evenknie Uelsen elkaar de hand reiken. Een waar eldorado met donkere bossen, heidevelden en verstilde vennen te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg, Lönsberg. Een eeuwenoud coulissenlandschap met oorspronkelijke ingrediënten die de echte liefhebber de adem beneemt: rulle zandwegen, sompige akkers, rotsige bospaden, drassige weilanden… En dat alles met veel steil, maar vooral vals plat en overal hellingen, heel veel hellingen…, tot aan de einder.

Co-productie

Het evenement is een co-productie van de Wielertoerclub Tubbergen en WTC Vroomshoop en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse wielerbond NTFU. Ook overheden, grondeigenaren en natuurbeschermingorganisaties hebben hun medewerking verleend.
Presets Color
Download